Link :: 05.02.2005 :: 20:31
!!!CZEŚĆ!!!
Mam na imie Hermiona.Jestem czarowinicą.Moi rodzice są mugolami.W Hogwarcie przez to często Draco Malfoy nazywa mnie szlamą,ale ja sie tym nie przejmuje !!!Właśnie nie dawno zaczęłąm szósty rok nauki w Hogwarcie. Mam dwujkę wspaniałch przyjaciół są nimi Harry Potter i Ron Weasley.Moim domem jest Gryffindor, a jego opiekunką jest profesor McGonagall.Zapraszam do czytania mojego pamientnika.
Komentuj(0)

Link :: 06.02.2005 :: 14:14
Wczoraj cały dzień byłam w bibliotece i razem z Ronem i Harrym robiliśmy wypracowanie na historie magii, więc dziś poszliśmy przed zamek, aby sie rozerwać.Było super lecz do czasu... Najpierw ja,Ron,Harry robiliśmy bałuwana potem dołączyli sie do nas Luna, Gini i Neville. W szóstkę rzucaliśmy sie śnieżkami do czasu gdy podszedł do nas Malfoy i żekł :
- O ! Potter myślałem że zadajesz sie tylko z biedakami i szlamami, a jednak z niezdarami i wariatami także...
Crabe zrobił kulkę i dał ją Malfojowi.Wystraszyłam sie troszkę , ale przypomniałam sobie chwilę w której przyłożyłam temu karaluchowi...
Wtedy odzyskałam odwagę.Drako podszedł do mnie i wsadził mi śnieżkę za kołnież. Co zo uczucie .... !
-I co wredna szlamo ???W zaklęciach i magii możesz być lepsza, ale nigdy nie dorównasz rodzinom czystej krwi !!!
-Oh zamknij sie !Ty wiesz co to znaczy czarodziej czystej krwi??? --krzknął Ron. Harry i Ronald poszli razem ze mną do skrzydła szpitalnego.Zostane tam dopóki nie wyzdrowieje. Najgorsze jest to że nie będzie mnie na pierwszej w tym roku obronie przed czarną magią którą poprowadzi siostrzenica Dunbledora, zielarstwie, a przede wszystkim opiece nad magicznymi stworzeniami i nie spodkam sie z Hagridem ....
Wredny karaluch z tego Malfoya ....

Komentuj(0)

Link :: 07.02.2005 :: 10:40
Juz nie wytrzymam!!! Mam silny katar, kaszel i gorączke... Harry i Ron dali mi lekcje. Jest tego sporo ... Nowa nauczycielka od czarnej magii jest młoda i ładna (ja jej nie widzidziałam, ale Harry i Ronald tak mówią!!!).Coś mi sie zdaje że Ronowi podoba sie ta babka
heh chciałabym ją zobaczeć !!! Pani Pomfey powiedział, że jutro nie wyjde ze skrzydła, ale za dwa dni na pewno,a w środe jest lekcja obrony! SUPER !!!Zobacze tę babkę co Ronowi w głowie zawróciła.Dziś odwiedził mnie Hagrid.Pogadaliśmy sobie troszke...Dał mi nawet pudełko z czekoladowymi żabami i fasolki wszyszystkich smaków . Jednak czasem warto zachorować !!!
Komentuj(0)

Link :: 13.02.2005 :: 21:48
Przepraszam pamiętniczku że nie pisałam, ale szósta klasa to nie przelewki .Widziałam te babke... Ron od tygodnia zachyca sie że odpowiedziała mu na ,,DZIEŃ DOBRY" troszke mu sie nie dziwie ,bo nie jest taka zła,ale żeby tak odrazu... Ciesze sie że ferie sie skończyły.Ten semestr był pracowity...Na ferie zostałam w Hogwarcie. Z Ronem tak ustaliliśmy,ponieważ nie chcemy Harrego zostawić samego oraz dlatego że obowięzki perfektów nas tu trzymają. Mam nadzieję że mama i tata to zrozumieją.
Komentuj(1)

Link :: 16.02.2005 :: 19:28
Pokłóciłam sie z Ronem !!! To cham. Ja nic nie mam do niego prócz tego,żeby ciszej zachwycał sie Mage(to ta baba co chłopcom poprzewracała w głowie).Wiktor mi napisał list.Pisze,że za mną tęskni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Supcio ciesze sie że jeszcze o mnie pamięta !!!
Komentuj(0)

Link :: 17.02.2005 :: 16:27
Nie mam co robić !!!-pomyślałam rano.Może gdybym nie pokłóciła sie z Ronem i z Harrym to byśmy gdzieś razem poszli N.P przed zamek . (( nie ja bez nich nie wytrzymam dłużej !!! Moje myśli przejdą do histori,ponieważ jestem odważna i mam wspaniałych przyjaciół !!!No i się pogodiłam.Jak powiedziałam o tym liście to Ron sie troszke skrzywił. No nic. Może jest zazdrosny !

Komentuj(0)

Link :: 19.02.2005 :: 16:40
A tak sie cieszyłam na te ferie.Teoretycznie to nic nie robimy poza tym że wychodzimy na dwór,gramy w szachy,a Ron na dodatek ciągle mówi ze Obrna Przed Czarną Magią jest najlepszym przedmiotem który w tej szkole wymyślili.Hmm...Ciągle się zastanawiam co moglibyśmy robić by mniej sie nudzić.Wypracowanie dla Snape (tak ustaliliśmy)że robimy w środe ... Chyba zostało nam tylko czekać aż ferie sie skończą... OCH Tak mi sie chce odpisać Wiktorowi,ale boje sie !!! HELP MEEEEEE !!!
Komentuj(2)

Link :: 20.02.2005 :: 18:36
Czemu ja mam pecha ?? no czemu to ja?? Odpisałam Wiktorowi :

Drogi Wiktoże!!!
Dziękuje za list .Umnie oki.Pozdrawiam!!!
HERMIONA
I koniec.W V klasie więcej pisałam.Dlaczego???A najgorsze jest to że wysłałam TO.Pożyczyłam od Harrego sowę (Hedwige)i poleciała.Ciekawe czy odpisze.Jak pożyczałam Hedwigę to Ron sie zapytał:
-Znowu piszesz do tego sławnego WARIATA ? Harry co ona w nim widzi?
-No nie wiem sławny jest.-odpowiedział Harry podając mi sowe.
-pilnuj swojej Mage-odpowiedziałam.
I tak mi minął dzień.
Komentuj(1)

Link :: 21.02.2005 :: 19:06
Dzisiaj byłam w Hogsmeade(oczywiście z Ronem Harrym ).Było SUPCIOO!Dla Harrego do czasu..Spotkaliśm Cho.Poprosiła Harego na momęt.Po chwil wrócił i nie należał do zadowolonych.Zapytałam czy coś się stało,ale on burknął pod nosem,że nic nie zrozumiałam.Może jutro coś powie.A dziś ???Na kolacji CISZA w pokoju wspólnym CISZA!!!
Komentuj(2)

Link :: 22.02.2005 :: 17:39
Harry nam powidział.Z tej Cho to prawdziwy GNOM(jakich jeszcze w ogrodzie Rona nie było !!!Bez obrazy Ron:D).Najpierw chciała sie z nim umuwić ale, on sie nie zgodził.I potem ten goblin zacząłstawiać fochy o tym że żałuje wszystkich chwil spądonych z nim.Na koniec dodała:
-Ah! Zapomniałam ty wolisz umawiać sie z tą szlamą !!!-i se poszłą.Ja bym też była zdołowana gdyby mi ktoś tak powiedział.Po opowieści Harrego zapadła cisza gdy w chwile potem do dormitorium chłopców przez okno wleciała Hedwiga z bardzo małym pergaminem u nożki.
-o to Hedwiga !-krzyknął Harry.-Jak sie masz??-spytał,ale ona go tylko mocno go dziobnęłą.Ja podeszłam do niej lecz bez skutku,najwyrażniej sie na nas obraziła.
-Ron mam do ciebie prozibe czy mogłbyś z łąski swojej wziąć od niej list???-zapytałam.
-To list od tego sławnego wariata??
-TAK!!!-krzyknęłam na niego.
-oki oki już biore.
Hedwiga oddała list,ale teraz żałuje że go wziełam :(.Był on podobnej budowie jak MÓJ LIST !!!!
!!!CZEŚĆ!!!
Bardzo sie ciesze że u Ciebie w porzątku.Pozdrawiam.Tęschnie!!!
WIKTOR

Jeśli tak dalej bójdzie to będziemy prowadzić bardzo ciekawą korespądęcje :D
Komentuj(2)

Link :: 23.02.2005 :: 16:05
Dzisiaj Harry był w owiele lepszym HUMORKU !!! Nawet więcej z nami rozmawiał przy śniadanku i napisał wypracowanie dla Snepa.Ciesze sie .Widocznie mu nie zależy na niej.Chociaż komu by na niej zależało ??? Chyba tylko ś.p Cedrikowi.
Komentuj(1)

Link :: 24.02.2005 :: 19:41
Jestem ZŁŁŁŁŁŁŁA I zaraz EKSPLODUJE(porada :cztery metry bo ZABIJE!).Tak.powód jest poprostu EXSTRA ! Można być wścipskima ale nie do tego stopnia (gdy Ron mnie zobaczył powiedział ż jestem słotka gdy sie denerwuje )jak niejacy Gini i Neville.Poczytali se MÓJ PAMIĘTNIK!!!Troszke to moja wina bo zostawiłam go przy kominku ... ale nikt z nich nie dostał uprawniania do jego czytania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Już wszyscy gryfoni wiedzą o:
Miłosnych problemach Harrego
Z jakiego powodu kłóce sie z Ronem()
I jaką korespądęcje prowadze (a przede wszystkim Z KIM)
Komentuj(14)

Created by Mia from layouty

.Book. 
-
look
-
write

.Links.
{linki}

.Archiv.
2024
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2023
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2022
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2021
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2020
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2019
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2018
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2017
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2016
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2015
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2014
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2013
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2012
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2011
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2010
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2009
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2008
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2007
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2006
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty
styczeń
2005
grudzień
listopad
październik
wrzesień
sierpień
lipiec
czerwiec
maj
kwiecień
marzec
luty

.I like their.
{dodaj_mnie}
{ulubieni}

You're {licznik}

Layout by Mia

Moja osoba najbardziej przypomina...Hermionę Granger! ;)
Chcesz zrobić sobie taki test? Kliknij!
Quiz by Draco